Logo
vo VPRAŠAJ
STROKOVNJAKA
 
  
 
left
dot INFORMACIJE dot
left
Splošno o roletah

PVC ali ALU lamele? Okna-Slovenije kaj mi priporočate?

Priporočamo vam, da se odločite za ALU lamele. Polnjene so z PU peno in vam nudijo še dodatno toplotno izolacijo ter dodatno varnost. Težava PVC lamel je predvsem to, da barvne PVC lamele na soncu kmalu pobledijo. Veliko je bilo tudi primerov, kjer so PVC lamele ob neurju in toči tudi počile. Tako da, kljub malenkost večji ceni ALU lamel, se le odločite za lamele, ki vam bodo predvsem v poletnem času dodale še kako potrebno toplotno izolacijo in ohladile vaš bivalni prostor.


Meni pa ni všeč tista škatla od rolet na zunanji strani. Ali lahko naročim takšne rolete?

Pri novogradnjah načeloma ni težava. Omarica se imenuje Zunanja PODOMETNA omarica. Poglejte si dve opciji, z zunanjo omarico in celo sistem z notranjo omarico:

3b_rolete-opcija1_3303b_rolete-opcija2_330_013b_rolete-opcija3_330_01

Pri zamenjavah je zadeva malenkost težja. Razen seveda, če imate rolete z notranjo omarico oz. leseno škatlo. Potem seveda lahko dobite okna z notranjo omarico (glej zgoraj Opcija 3)
V nasprotnem primeru pride v poštev Opcija 2 (glej zgoraj), in sicer takrat, ko se odločate za novo oz. dodatno izolacijo vaše obstoječe fasade.

Vendar, ker ga za zelo delikatno stvar in ker je vsak objekt po svoje unikaten vam priporočamo da se z prodajalcem stavbnega pohištva dogovorite za ogled objekta in svetovanje na objektu samem.


Imam novogradnjo. Sedaj pa ne vem koliko moram pustiti "zoba" v prekladi?

Bodite zelo pozorni, kajti na trgu obstaja več dimenzij zunanjih podometnih omaric. Velikost je pomembna tudi od velikosti elementov (predvsem balkonskih vrat) in ali boste imeli v roleti integriran komarnik. Tako da vam priporočamo, da se obrnete direktno na prodajalca (imejte pripravljene mere oken oz. zidarske odprtine in še prej malo premislite če in kje boste imeli komarnike.)

Fasade