Logo
vo VPRAŠAJ
STROKOVNJAKA
 
  
 
left
dot INFORMACIJE dot
left
Čiščenje in vzdrževanje novih oken

Nova okna so zmontirana in zaščitena z folijo na obeh straneh. Ali lahko pustimo zaščitno folijo na oknih? Odstranili bi jo šele po končani fasadi...

Zelo pomembno! Zaščitno folijo je potrebno takoj po montaži odstraniti. Namenjena je zaščiti med transportom oken in zaščiti med montažo.

Predlagamo vam, da zaščitno folijo na ZUNANJI strani oken – odstranite TAKOJ po montaži (še posebej v poletnem casu). Medtem ko zaščitno folijo na NOTRANJI strani pustite, ter nadaljujete z notranjimi zaključnimi deli. Ko je stanovanje prebeljeno, jo pa lahko odstranite.


Kaj pa čiščenje oken? Ali potrebujem posebna čistila za PVC okna?

Ne, profili oken so sedaj že zelo kvalitetni, tako da načeloma lahko uporabljate vsa čistila, ki jih dobite v naših trgovinah. Vsa večja podjetja pa imajo tudi svoje sete za čiščenje, ki so namenjena prav za vaš profil, tako da se obrnite na podjetje, kjer ste okna naročili.


Na našem novem belem oknu se je na profilu pojavila praska. Kaj lahko naredim?

Kontaktirajte proizvajalca oken, kajti večina podjetij ima posebno polirno pasto, ki vam omogoča da se znebite poškodb, ki so nastale na vašem profilu.


Kaj pa tesnila? Potrebujejo tudi kakšno vzdrževanje?


Seveda. Tesnila lahko čez čas otrdijo in na ta način se poslabša tesnenje vaših oken. Priporočljivo je, da jih vsaj enkrat letno namažete z glicerinom, saj se na ta način izboljša prožnost le-teh.


Okovje potrebuje kakšno vzdrževanje?

Ravno tako se priporoča, da se okovje vsaj enkat letno naolji. Večina proizvajalcev prodaja svoje sete za vzdrževanje oken, tako da le kontaktirajte vašega prodajalca.


Balkonska vrata se zelo težko zapirajo? Pomagajte!!!

Predvsem večji elementi , kot so velika enokrilna okna, balkonska vrata, drsna vrata ter vhodna vrata se zaradi velike teže rahlo povesijo. To je dovolj da se ne zapirajo več tako tekoče. Ne skrbite. Če ste spretni z rokami lahko večino stvari postorite kar sami, saj se z imbus ključem da dokaj enostavno nastaviti okovje na normalno uporabnost. Najbolje pa je, da kontaktirate prodajalca vaših oken, da vam napravi regulažo vseh elementov. Veliko podjetij ponuja to kot brezplačno storitev.

Želite še bolj podroben opis? Postavite nam vprašanje in strokovnjaki vam bodo odgovorili...

Fasade