Logo
vo VPRAŠAJ
STROKOVNJAKA
 
  
 
left
dot INFORMACIJE dot
left
Toplota uhaja skozi okna

Toplotne izgube skozi okna lahko predstavljajo tudi več kot 50 odstotkov vseh toplotnih izgub zgradbe. Zato imajo okna pomembno vlogo pri varčevanju z energijo. Ni vseeno kakšna okna imamo, saj se ta razlikujejo glede na toplotno prevodnost . Toplotna prevodnost nam pove, toplote prehaja skozi 1 m2 površine okna pri temperaturni razliki 1 stopinje med notranjo in zunanjo stranjo okna. Označujemo jo s črko »k« z enoto W/m2K. Pri nakupu oken torej izberimo takšna okna z čim boljšo toplotno prevodnostjo t.j. s čim nižjim faktorjem »k«.

Tudi če nimamo denarja za zamenjavo oken, lahko z izboljšanjem tesnjenja oken bistveno zmanjšamo toplotne izgube. Z vgradnjo kakovostnih silikonskih tesnil lahko izgube zmanjšamo tudi do 30% . Tolikšen prihranek pa se že pozna v naši denarnici, sama investicija za tesnila pa se nam povrne že v nekaj mesecih.

Tesnila podjetja Rosil so enostavna za vgradnjo in ne potrebujejo lepljenja. Vgrajujejo jih v na novo vrezani utor okenskega okvirja. Silikonska tesnila Rosil so učinkovita zaščita pred mrazom, vročino, prahom in hrupom ter rosenjem stekl.

 

Fasade