Logo
vo VPRAŠAJ
STROKOVNJAKA
 
  
 
left
dot INFORMACIJE dot
left
Kakšna je življenjska doba oken?

Okna so že od nekdaj zelo nepogrešljiv dodatek k vsakemu prostoru, kjer se zadržujejo ljudje. Saj veste kako je - če je prostor brez oken, deluje depresivno in povsem neprivlačno. Svetloba torej mora biti prisotna in dosežemo jo lahko le z okni. Pri izbiri pa se velikokrat vprašamo ne le katero vrsto oken bomo vgradili, marveč tudi kakšna je njihova življenjska doba.

Okna so izjemno vzdržljiva, ne glede na to, kakšno vrsto izberemo. Vsa okna potrebujejo določeno mero vzdrževanja. Sama primerjava življenjske dobe med PVC, lesenimi in aluminijastimi  okni je seveda popolnoma na mestu. Vseeno pa se je potrebno vprašati, kjer bomo to okno uporabljali in koliko smo pripravljeni porabiti časa in denarja za vzdrževanje.

Pri vzdrževanju imajo vsekakor prednost PVC okna, ki so precej bolj vzdržljiva od lesenih. Ponavadi trgovci radi poudarijo, da so okna dolgo vzdržljiva, vendar je to izjemno relativno. Potrebno se je zavedati, kakšnim vremenskimi vplivom bodo izpostavljena, koliko se bodo uporabljala, ipd. Zelo pomembna je kakovost varjenih spojev, lega ter UV sevanje. Šele na podlagi tega se lahko odločite za primerna okna. Življenjska doba je povsem relativna, v veliki meri pa povsem odvisna od uporabnika samega.

Še več nasvetov o oknih si lahko preberete tukaj.

Fasade